Yurtdışı Eğitimi

Yurtdışı eğitim süreci bütüncül olarak ele alınması gereken bir süreçtir. Başarının elde edilmesi ve optimum memnuniyet sağlanması için geçmiş süreç çok iyi analiz edilmeli ve gelecek projeksiyonu çok doğru yapılmalıdır. Bahsettiğimiz değerlendirme kriterleri ışığında başvuran öğrencilerimiz ve profesyonellerle yaptığımız ilk analiz çalışmalarımız şu başlıklarla özetlenebilir:

Yukarıda belirttiğimiz 4 temel madde öğrencinin hem eğitime hem de gelecekte gideceği ülkeye adaptasyonu açısından oldukça önemlidir. Bu analizlerden sonra öğrencinin gidebileceği ülkeler, şehirler ve okullar şu referans noktalarına göre değerlendirilir:

  1. Belirlenen sürede öğrencinin gelebileceği muhtemel yabancı dil seviyesi
  2. Ekonomik durum
  3. Sosyal durum
  4. Kalacak yer imkanları
  5. Sosyal haklar
  6. Eğitim sonrası iş olanakları

İşte tüm bunlar öğrenciyle birlikte detaylı bir şekilde istişare edildikten sonra yurtdışı eğitim hedefi ayakları yere basan bir gerçeklik haline dönüştürülmüş olur. Mevcut olanaklar dahilinde alternatifler de belirlenir. Asli hedef ve alternatif hedefler imkanlar dahilinde en iyiler belirlenerek oluşturulmaya çalışılır.

Yukarıda belirttiğimiz aşamalar geçildikten sonra belirlenen seçeneklere göre gerekli olan bütçe, vize süreci, kalacak yer opsiyonları, sosyal hayat standartları, çalışma olanakları ve şartları, sosyal haklar, kalacak yerin okula ve merkezi lokasyonlara ulaşım imkanları gibi tüm detaylar öğrenciye iletilir.

Ekonomi, akademik yıl takvimi ve vize süreçleri hesaba katılarak eğitimin başlangıçtan sonuna kadar vakti hesaplanır.

Öğrenci kendisi için en uygun gördüğü seçimi yaptıktan sonra seçilen program ve ülkeyle ilgili detaylı bilgiler sunulur. Benzer süreçlerden geçmiş kişilerle irtibat sağlanıp tecrübe transferi olanağı sağlanır.

Öğrenci ile tüm seçenekler belirlendikten sonra konuşulan tüm konular, yukarıda madde madde saydığımız meseleler öğrencinin tarafına detaylı bir döküm halinde yazılı olarak aktarılır.

Sürecin bu noktadan sonraki kısmında okul başvurusu için gerekli bütün belgeler öğrenciye iletilir ve bu belgelerin hazırlanmasına yardım edilir. Tüm belgeler uygun formata getirilip tamamlandıktan sonra başvuru yapılır. Başvuru belgelerinin hazırlanması süreciyle eş zamanlı olarak vize başvuru belgeleri hazırlanır. Okuldan kabul mektubu geldiğinde vize başvurusu yapılır.

Vize prosedürü tarafımızdan takip edilir ve süreç hakkında öğrenciye düzenli olarak bilgi verilir. Vize süreci de tamamlandıktan sonra uçak bileti gibi detaylar da halledilir ve eğitime başlamanız için her şey hazır hale getirilir.

Libra Akademi olarak yurt dışı eğitimde yerleştirme oranımız 100% olmakla birlikte daha da önem verdiğimiz ilk seneyi başarıyla geçme oranımız ise 98% oranındadır.

Tüm akademik gelişimini hedef ülke ve üniversitelere göre planladığımız öğrencilerimizin (IB,AP,SAT vb.) kalacak yerlerini organize etmeleri konusunda da özveriyle yardımcı oluyoruz.

Eğitiminiz başladıktan sonra da her türlü soru, sorun ve görüşleriniz için bizlerle her daim iletişime geçebilirsiniz.